Tysklands krig mot terror; fingeravtrykk av 6-åringer og tvungen telefonovervåkning

Via ActivistPost:

“Vi kan ikke tillate at det finnes områder som praktisk talt er utenfor loven” sa den tyske ministeren Thomas de Maiziere til journalister, idet han annonserte nye nazi-liknende overvåkningsgrep for å bekjempe terrorisme.

De nye tiltakene inkluderer fingeravtrykk av seks år gamle barn, og å tvinge teknologifirmaer til å gi tyske myndigheter innsynsmuligheter til smarttelefoner og bakdører til meldingsapper for å kunne spionere på all kommunikasjon.

Ifølge Reuters:
Tyskland planlegger en ny lov som gir myndighetene rett til å se private meldinger, og ta fingeravtrykk av barn så unge som seks år, sa innenriksministeren onsdag etter den siste regjeringssamlingen før valget i september.

Ministere fra statlige og føderale myndigheter sier at krypterte meldingsstjenester, som WhatsApp og Signal, hjelper militante og kriminelle å unngå tradisjonell overvåkning

Blant de mulighetene som Tyskland nå vurderer, er “kildekommunikasjonsovervåkning”, der myndighetene installerer programvare på telefoner som videresender meldinger før de krypteres. Dette er foreløpig ulovlig.

Også Østerrike planlegger ønsker å innføre lover for å gjøre det enklere å overvåke krypterte meldinger, sant å sette igang et sammenknyttet nettverk av kameraer og annet utstyr til å lese registreringsnummer på kjøretøy.

Det ser ut til at ethvert nye terrorangrep i Europa resulterer i flere lover som ødelegger den enkeltes frihet samtidig som det er til nytte for politistaten. Andre legger også merke til dette.

Reuters sørger for å legge til at “forslaget mottok sterk motstand i Tyskland, der minnene om spionering fra kommunismen og nazismen stikker dypt.
Og mange tilskriver Theresa Mays katastrofale valgresultat til hennes ubarmhjertige kamp på å bryte ned internettfrihet og privatliv. Se her, her og her.

Likevel ser det ut til at slemme menn med kniver er nok til å overbevise skremte borgere og reaksjonære lovgivere om at det trengs en lock-down av samfunnet, for å få en illusjon av trygghet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.