Twitter vil overvåke sine brukere også utenfor plattformen

Twitter har nå annonsert at de vil slå ned på det som defineres som hat-tale, og det ikke bare ved å følge med på bruken av deres eget nettsted.

I det som utgjør et stort skifte i Twitters politikk, skriver Mashable’s Kerry Flynn , kunngjør Twitter ​​at de vil overvåke brukerens oppførsel “på og utenfor plattformen” og vil suspendere en brukers konto hvis vedkommende er tilknyttet voldelige organisasjoner, ifølge en oppdatering til Twitters regler på fredag.

“Du kan heller ikke assosiere deg med organisasjoner som bruker eller promoterer vold mot sivilbefolkning for å fremme sin sak – enten gjennom egne uttalelser eller aktivitet på og utenfor plattformen. Vi begynner å håndheve denne reglen om assosiering med slike organisasjoner 18. desember 2017.”

 

Twitter gjennomfører altså ikke disse tiltakene umiddelbart, men gir brukere frist til 18. desember før de nye reglene hånheves. Denne ventetiden skyldes EUs forskrifter som krever at selskaper informerer brukere om policyendringer 30 dager før håndhevelsen.

Fristen til 18. desember gjelder også bruk av “hatske bilder og visningsnavn” i profilbilder eller i toppbilder.

“Du kan heller ikke benytte brukernavnet ditt, visningsnavnet ditt eller biografien i profilen din [til] å delta i trakasserende atferd som for eksempel målrettet trakassering eller å uttrykke hat mot en person, gruppe eller beskyttet kategori.”

 

Flynn skriver at;

“Disse endringene kommer i kjølvannet av aggressive trekk fra Twitter for å bekjempe misbruk og trakassering på nettstedet etter mer enn et tiår med å la misbrukerne operere fritt.

I løpet av den siste uken har Twitter sperret kontoene til “white supremacists”. Twitter suspenderte permanent Tim “Treadstone” Gionet, en fremtredende all-right aktivist mer kjent som Baked Alaska, tidligere denne uken. Det fjernet også verifikasjonsmerket til Jason Kessler, en av arrangørene til det rasistiske Unite the Right-rallyet i Charlottesville, og til alt-right aktivist Richard Spencer.

Twitters beslutning om å overvåke brukere utenfor nettstedet utløste bekymring fra frittstående fortalere som Andrew Torba, grunnlegger av det sosiale nettverket Gab. “Dette er en skremmende presedens å sette,” skrev han i en epost til Mashable. “Regler som dette vil bare tvinge dissidenter og de som taler makten midt imot til å sensurere seg selv eller risikere å bli slått ned av Twitter.”

Og selvfølgelig vil “Hvis du ikke gjør noe galt, hvorfor er dette et problem?” være det gjentatte mantraet fra de som vil forsvare enda et angrep på våre friheter.

Les her.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.