To Grenfell Tower-ofre ble truet etter å ha varslet om dårlig brannsikkerhet

To kvinner som fryktes døde etter brannen i Grenfell Tower i London, skal ha blitt truet med rettslig forfølgelse av byggets leietakerforvaltning Kensington and Chelsea Tenant Management Organisation, dersom de ikke stanset sin kampanje for forbedret brannsikkerhet.

27 år gamle Mariem Elgwahry (se bildet) og 33 år gamle Nadia Choucair skal begge ha mottat brev fra organisasjonen der de ble bedt om å avslutte kampanjen eller bli saksøkt.
Pilgrim Tucker, som arbeider for aktivistorganisasjonen Radical Housing Network sier; “De ville begge gjøre sitt beste for sine naboer slik at alle kunne være trygge. Ting var blitt så dårlige at de visste en katastrofe som dette var uunngåelig, men hvis det var en liten sjanse for å hindre det, ville de kjemoe. Men ingen hørte etter, og nå er dette samfunnet ødelagt. Rettferdighet må skje for dem. TMO behandlet leietakerne skammelig og foraktelig.”

“De truet dem og forfulgte dem som våget å snakke ut om dette og kalte dem bråkmakere. Deres jobb var å lytte til leieboerne og sørge for at boligene var trygge og de gjorde ikke det. Hvis de hadde gjort det, ville dette aldri ha skjedd.”

 

Les her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.