Sverige: Angelica tok sitt liv etter å ha blitt voldtatt av syrisk flyktning

Den 30 år gamle svenske kvinnen Angelica Wiktor ble voldtatt av en syrisk flyktning i mars i år. Nå har hun tatt sitt eget liv.

Kvinnen valgte selvmord ved overdose av medisiner som siste utvei etter voldtekten, og etter å ha følt seg “uten verdi” fordi retten valgte å ikke reise tiltale mot gjerningsmannen.

Ifølge den svenske journalisten Joakim Magnus Lamotte andmeldte hun forholdet til politiet slik;
“Hennes nabo Adnan, og hans venn Samir [ikke deres virkelige navn], kom til leiligheten hennes sent en kveld om våren. Fordi Angelica hadde tatt sovepiller er hun usikker på det nøyaktige tidspunktet, men hun husker hvordan Adnan dyttet henne inn på soverommet, tvang henne ned på sengen og holdt henne nede mens han voldtok henne. Opplevelsen var ekstra smertefull fordi Angelica hadde satt inn en tampong, som ble presset så langt inne i henne at hun ikke klarte å få den ut neste dag. Mens hun ble voldtatt, var Samir et sted i leiligheten.”

Lamotte rapporterer at politiet og advokaten ignorerte flere av bevisene. For eksempel var det muligheter for å analysere DNA fra kvinnens leilighet, og i tillegg hadde hun “angrep-relaterte skader”.

Under avhør skal Samir ha innrømmet at han og Adnan var i Angelicas leilighet, men aktor valgte å henlegge saken på grunn av “mangel på bevis”.

Les her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.