Ny studie tyder på sammenheng mellom influensavaksiner og spontanabort

En ny studie publisert i “Vaccine” tyder på en sammenheng mellom å motta gjentatte doser av influensavaksinen, og spontanabort.

Forfatterne av studien sier at dette er et uventet resultat som krever mer dyptgående undersøkelser, og som fremhever utfordringene ved kontroll av sikkerheten til sesongvaksiner.

“Vi sier ikke at dette viser en årsakssammenheng,” sier James Donahue, epidemiolog ved Marshfield Clinic i Wisconsin og hovedforfatteren av studien. Han mener dataene ikke nødvendigvis viser at influensavaksiner forårsaker spontanabort.
“Det er ingen biologisk grunnlag for dette fenomenet, så studien representerer noe som ikke var forventet.”

I studien, som ble gjennomført over to influensasesonger (2010 til 2012), ble 485 kvinner som opplevde spontanabort sammenlignet med kvinner som som fullførte graviditeten. Donahue og andre forskere ville finne ut hvorvidt spontane aborter var mer sannsynlig å oppstå hvis en kvinne hadde fått influensavaksinen innen 28 dager før aborten.

Studien ble finansiert av Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Forskerne fant ingen sammenheng mellom abort og influensavaksine hvis en kvinne ikke hadde fått vaksinen det foregående året, men hos kvinner som også året før hadde fått influensavaksine som inneholdt 2009 H1N1-viruset, fant forskerne en korrigert sannsynlighetsrate (aOR) økning på 7,7 mens kvinner som ikke ble vaksinert forrige sesong, hadde en økning på 1,3. Denne økningen ble sett i begge sesongene som ble studert.

Les her.

Les også Why flu shots are the greatest medical fraud in history.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.