Lidl fjernet kors fra sine produktpakker

Bilder av den berømte Anastasis-kirken i Santorini i Hellas pryder flere av supermarkedkjeden Lidl’s produkter. Men Lidl fjernet korsene på bygningen før bildene ble brukt.

Bildene brukes på pakkene for Lidl’s merkevare Eridanous, som innebærer varer som moussaka, yoghurt og fetaost.

En talsmann for Lidl, som har hundrevis av butikker over store deler av Europa, forsvarer manipuleringen av bildene slik; “Vi unngår bruk av religiøse symboler fordi vi ikke ønsker å ekskludere noen religiøs tro.”
“Vi er et selskap som respekterer mangfold, og dette er bakgrunnen for utformingen av denne emballasjen.”

Breitbart skriver:
Hvordan kjedens beslutning om å fjerne kristen ikonografi fra kristne religiøse bygninger er “å respektere mangfold”, er uklart. Og deres påstand om at “vi unngår bruk av religiøse symboler fordi vi ikke ønsker å ekskludere noen religiøs tro”, ser ikke ut til å være riktig.

Et nettsøk på kjedens produktserier viser en rekke varer som er sertifisert som “halal”, det vil si slaktet i samsvar med kontroversielle religiøse krav slik at det kan spises av muslimer.
Noen av disse produktene ser ut til å bære logoer med minareter eller bilder av minareter, som er islamske religiøse bygninger der “kall til bønn” ropes ut fem ganger om dagen av en “muezzin”.

 

Nyheten kommer kort etter at Aldi, en annen tysk lavpriskjede, satte opp et skilt i en butikk i Northampton, England, der de ga kundene beskjed om at de ikke kunne kjøpe alkohol i kasser bemannet av troende muslimer.

“Hvis en kollega uttrykker bekymringer for en jobb de har blitt bedt om å gjøre, er vår tilnærming å forsøke å finne en løsning,” sier en talsmann til MailOnline.

“I dette tilfellet informerte vi kundene via et skilt ved kassen at vår kollega ikke ville selge alkohol.”

Denne imøtekommende holdningen står i skarp kontrast til hva kristne ansatte og bedriftseiere ellers møter i England:

Tidligere sykepleier Sarah Kuteh ble sparket av NHS fordi hun hadde tilbudt seg å be sammen med sine pasienter før operasjoner, og det kristen-eide Ashers bakeri i Nord-Irland fikk store bøter etter at dommere mente at de brøt loven ved å nekte å bake en kake med slagordet “Støtt homoekteskap!”

Les her.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.