Hvordan konspirasjonsteorier egentlig fungerer

Denne artikkelen er skrevet av Paul Craig Roberts for Strategic Culture Foundation.

I USA er “konspirasjonsteori” et navn som gis til forklaringer som avviker fra det som tjener det styrende oligarkiet, etablissementet eller hva du vil kalle de som setter og kontrollerer agendaen og de forklaringene som støtter denne agendaen.

Forklaringene som gis til oss av den herskende klassen, er i seg selv konspirasjonsteorier. Videre er disse konspirasjonsteoriene designet for å skjule de virkelige konspirasjonene som våre herskere fører.

For eksempel er den offisielle forklaringen av 9/11 en konspirasjonsteori:
Noen muslimer, hovedsakelig saudiarabere, gjennomførte den største ydmykelsen av en supermakt siden David drepte Goliat. De overrumplet alle 17 amerikanske etterretningsorganer og NATO og Israel, det nasjonale sikkerhetsrådet (NSC), Transportation Safety Administration (TSA), flytrafikkontrollen og Dick Cheney, kapret fire amerikanske fly en morgen og brakte ned tre skyskrapere i World Trade Center, ødela den delen av Pentagon der man etterforsket de manglende 2,3 milliarder dollar, og sørget for at idiotene i Washington skyldte på Afghanistan i stedet for Saudi-Arabia.

Det er klart at saudiaraberne som ydmyket Amerika, var involvert i en konspirasjon for å gjøre det.

Er det en troverdig konspirasjon?

Evnen noen unge muslimske menn hadde til å gjennomføre en slik prestasjon er utrolig. En slik totalt svikt i den amerikanske nasjonale sikkerheten betyr at Amerika var fullstendig sårbar under den kalde krigen med Sovjetunionen.

Hvis en slik total svikt i den nasjonale sikkerheten virkelig hadde skjedd, ville Det hvite hus og kongressen ha skreket etter en etterforskning. Folk ville ha blitt holdt ansvarlig for den lange kjeden av sikkerhetsfeil som gjorde det mulig for plottet å lykkes. I stedet ble ingen engang irettesatt, og Det hvite hus motsto alle forsøk på etterforskning i et helt år. Til slutt, for å lukke munnen på 9/11-familiene, ble en 9/11-kommisjon satt igang.
Kommisjonen skrev ned myndighetenes historie, og dermed var “etterforskningen” gjort.

Videre finnes det ikke noe bevis som støtter den offisielle konspirasjonsteorien rundt 9/11. Faktisk er alle bevis i strid med den offisielle konspirasjonsteorien.

For eksempel er det et bevist faktum at Building 7 kollapset i “fritt fall-akselerasjon”, noe som betyr at det var en kontrollert nedrivning. Hvorfor ble bygningen revet? Det er ingen offisielle svar på dette spørsmålet.

Det er bevisene fra forskere, arkitekter, ingeniører, piloter og de første personene som var i tvillingtårnene etterpå, og som personlig opplevde de mange eksplosjonene som brakte ned tårnene, som blir kalt en konspirasjonsteori.

CIA introduserte begrepet “konspirasjonsteori” for offentligheten som en del av handlingsplanen for å diskreditere skeptikere av Warren-kommisjonens rapport om mordet på president John F. Kennedy. Enhver annen forklaring enn den som ble levert ble “debunked” som en konspirasjonsteori.

Konspirasjonsteorier er ryggraden i amerikansk utenrikspolitikk. For eksempel var George W. Bush-regimet aktive i en konspirasjon mot Irak og Saddam Hussein. Bush-regimet skapte falske bevis om irakiske «masseødeleggelsesvåpen», solgte den falske historien til en lettlurt verden og brukte den til å ødelegge Irak og drepe deres leder.
På samme måte var Gaddafi et offer for en Obama / Hillary-konspirasjon for å ødelegge Libya og drepe Gaddafi.
Assad i Syria og Iran skulle utsettes for samme behandling inntil russerne grep inn.

For tiden er Washington engasjert i konspirasjoner mot Russland, Kina og Venezuela. Etter å ha proklamert en ikke-eksisterende “iransk trussel”, plasserte Washington amerikanske missiler ved Russlands grenser og brukte “den nordkoreanske trusselen” for å plasserte missiler ved Kinas grenser. Den demokratisk valgte lederen av Venezuela blir av Washington kalt en diktator, og sanksjoner har blitt satt mot Venezuela for å hjelpe den lille spanske eliten, som Washington tradisjonelt har styrt de sør-amerikanske landene gjennom, å gjennomføre et kupp og gjenopprette USAs kontroll over Venezuela.

Alle er en trussel: Venezuela, Jemen, Syria, Iran, Irak, Afghanistan, stammer i Pakistan, Libya, Russland, Kina, Nord-Korea – men aldri Washington.
Den største konspirasjonsteorien i vår tid er at amerikanerne er omgitt av utenlandske trusler. Vi er ikke engang trygge for Venezuela.

New York Times, Washington Post, CNN, NPR, og resten av de presstituerte er raske til å kalle det for konspirasjonsteorier alle forklaringer som avviker fra forklaringene til de herskende interessene de tjener.

Likevel, mens jeg skriver dette og i ni måneder til nå, har de presstituerte mediene fremmet konspirasjonsteorien om at Donald Trump var involvert i en konspirasjon med Russlands president og russiske etterretningstjenester for å hacke det amerikanske presidentvalget og plassere Trump, en russisk agent, i Det hvite hus.

Denne konspirasjonsteorien er uten bevis i det hele tatt. Den trenger ikke bevis, fordi den tjener interessene til militærkomplekset, til det demokratiske partiet og til de neokonservative – og lar media vise sin urokkelige hengivenhet til sine mestere. Ved endeløs gjentakelse blir en løgn til sannhet.

Det foreligger en konspirasjon, og det er mot det amerikanske folket. Deres jobber har havnet utenfor landet for å berike de som allerede er rike. De er blitt tvunget inn i gjeld i nytteløse forsøk på å opprettholde sin levestandard. Deres innsats for å begrense denne tilbakegangen ved å velge en president som snakker på deres vegne, blir undertrykt rett for deres øyne av et fullstendig korrupt media og den styrende klasse.

Før eller senere vil de innse at det ikke er noe de kan gjøre, annet enn voldsomme opprør. Og sannsynligvis, når de innser dette, er det for sent.

For de lykkelige og naive som har blitt hjernevasket til å tro at enhver forklaring som skiller seg fra den offisielt velsignede er en konspirasjonsteori, finnes det tilgjengelig lange lister over regjeringskonspirasjoner som lyktes i å bedra folket slik at myndighetene kunne oppnå de målene folket ellers ville ha avvist.

Hvis frihet fortsetter å eksistere på jorden, vil det ikke være i den vestlige verden. Det vil være i Russland og Kina, land som har kommet ut av det motsatte, og som kjenner verdien av frihet. Og det vil være i de sør-amerikanske landene, som Venezuela, Ecuador og Bolivia som kjemper for sin suverenitet mot amerikansk undertrykkelse.

Faktisk, som historikere som ikke frykter for sin karriere nå begynner å skrive, er den primære leksjonen gjennom historien at myndigheter narrer sitt folk.

Overalt i den vestlige verden, er regjeringen en konspirasjon mot folket.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.