Google-innsider: Sensur er Googles førsteprioritet

Nylig har en Google-ansatt som går under aliaset “Hal” snakket til Breitbart News om den politiske partiskheten som herjer gjennom selskapet.
Hals intervju med Breitbart er den første i en serie med tittelen “Rebels of Google”, som vil bli publisert i sin helhet over de neste dagene.

I intervjuet snakker Hal, som forståelig nok har valgt å bruke et falsk navn av frykt for å miste jobben, om den pågående innsatsen innad i Google for å undertrykke innhold som selskapet ikke vil at offentligheten skal ha lett tilgang til.

“Mange frykter nå at Google, Facebook og andre selskaper jobber for å kontrollere og sensurere innhold. Er disse fryktene berettiget?”spør Breitbarts reporter Allum Bokhari.
“Det er absolutt det Google prøver å gjøre,” svarer Hal. “Pro-sensur stemmene er veldig høylydte, og ledelsen hører på dem. Anti-sensurfolkene er redde for gjengjeldelse, og folk er redde for å åpent støtte dem fordi alle i ledelsen konstant signaliserer sin tro på ytre venstrevridd ideologi. Våre sjefer (spesielt Sundar) er svake, så de kapitulerer for de mest høylydte stemmene i huset.”

Nyheten er spesielt fordømmende for konservative nettsteder, som de siste årene har jobbet for å etablere et motstykke til vanlig media og til Hollywood, som alle drives av venstreorienterte. Et fremtredende eksempel på dette er Mark Levins “Levin TV”, som er et internettbasert konservativt show lansert i fjor.
Hvis Google aktivt arbeider for å sensurere ideer og informasjon som ikke samsvarer med den progressive ideologien, kan konservative stemmer på Internett være i alvorlige problemer.

Et annet område på Internett hvor utbredt sensur forekommer er på Google-eide YouTube. For bare noen dager siden avslørte YouTube på sin offisielle blogg at de ville begynne å sensurere hva de anser som “hate speech” og “voldelig ekstremisme.”
YouTube planlegger også å lansere et “trusted flagger” -program som vil hjelpe nettsiden med å luke ut videoer som inneholder hate-tale og ekstremisme.

Det er ikke overraskende at en av organisasjonene som skal identifisere hvilke videoer som skal sensureres, er venstrefløyens No Hate Speech Movement, så vel som Anti-Defamation League.

Les her.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.