Forskere vil gi deg hormoner som gjør deg vennligere innstilt til migranter

Folk kan gjøres vennligere innstilt til innvandrere ved å gi dem oksytocin og utsette dem for gruppepress, hevder tyske forskere.

Oksytocin kalles “kjærlighetshormonet”, og produseres naturlig i hypothalamus, og er blant annet viktig under fødsel for å skape et bånd mellom mor og barn.

Forskerne ga en gruppe personer oksytocin som nesespray, og ga dem dessuten penger som de kunne velge om de ville gi til lokal veldedighet eller til trengende innvandrere. I et av forsøkene ble de også fortalt hvor mye andre hadde gitt.

Halvparten av deltakerne fikk deretter oksytocin, noe som gjorde at folk som allerede hadde en vennlig holdning til innvandrere, ga mer penger – men endret ikke holdningen til personer som hadde et negativt syn på migrasjon, og det fikk dem ikke til å gi mer penger.

Men da folk som hadde en negativ holdning til innvandrere ble gitt kjærlighetshormonet, og fikk vite hvor mye penger andre hadde gitt, ble de betydelig mer sjenerøse.

“Da ga selv personer med negative holdninger til innvandrere opptil 74 prosent mer til flyktninger”, legger Nina Marsh til.

Forskningen antyder at folk kan bli gjort mer sjenerøse overfor innvandrere gjennom en kombinasjon av oksytocin og gruppepress.

 

Professor Rene Hurlemann ved Psykiatrisk Institutt, Universitetet i Bonn, sier:
“Kombinasjonen av oksytocin og gruppe-innflytelse kan redusere egoistiske motiver.
Gitt de riktige omstendighetene, kan oksytocin bidra til å fremme aksept og integrasjon av innvandrere i vestlige kulturer.”

Les her og her.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.