Fjernet som sportskommentator fordi han heter Robert Lee

Den amerikanske sport-kanalen ESPN har byttet ut en av kommentatorene til en college-kamp mellom University of Virginia og William and Mary den 2. september – fordi hans navn er Robert Lee.

Lee deler altså navn med General Robert E. Lee, som kjempet for sørstatene under den amerikanske borgerkrigen, og hvis statue var i sentrum for demonstrasjonene i Charlottesville i Virginia for snart to uker siden.

På bildet over er General Robert E. Lee til høyre, og sportkommentator Robert Lee til venstre….

ESPN fryktet altså at noen ville føle seg støtt av å se eller høre noen ved navn Robert Lee kommentere en kamp i Charlottesville.
I en uttalelse fra ESPN heter det; “Vi tok beslutningen sammen med Robert at han istedet skulle kommentere en annen kamp idet de tragiske hendelsene i Charlottesville utspant seg – rett og slett på grunn av navnet hans. På det tidspunktet følte vi at det var riktig for alle parter. Det er trist at dette i det hele tatt er et tema, og vi beklager at hvem som kommenterer en kamp er blitt en sak.”

Robert Lee (sportskommentatoren altså, ikke sørstatsgeneralen) vil nå istedet være kommentator for en kamp i Pittsburgh.

Les her.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.