Canada; universitet dropper ytringsfrihet-debatt etter trusler

Ryerson University i Canada har valgt å kansellere en åpen debatt med tema “Stifling of Free Speech on University Campuses” etter trusler fra ytre venstre – aktivister.

I uttalelsen fra universitetet fortelles det at de prioriterer sikkerhet fremfor ytringsfrihet “i lys av nylige hendelser”.

Aktivister opprettet en Facebook-side med tittelen “Ingen fascister i byen vår!” for å protestere mot debatten;
“Fascister planlegger å møtes den 22. august ved Ryerson University for å diskutere det de kaller ‘SJW-kultur’,” heter det på siden.
(SJW = Social Justice Warriors)

“Billetter selges for $20 og ærlig talt gjør det oss rett og slett kvalme. Med tanke på veksten av nasjonalisme i inn- og utland må vi vise disse menneskene og deres gjester av vi ikke vil tolerere dette bakvendte tullet i byen vår,” heter det videre.

“Aktivister kaller meg en nazist, en fascist og en antisemitt,” sier Dr. Gad Saad, professor ved Concordia University og en av paneldeltakerne.
“Jeg er jødisk, så her har de fullstendig bommet. Det er en type galskap som er vanskelig å diagnostisere.”

Saad, som allerede hadde bestilt fly og hotell for den nå avbrutte begivenheten, betegnet SJW-aktivistenes oppførsel som et “struts/parasitt syndrom” der de benekter virkeligheten og oppfører seg som om hjernene er blitt til grøt.

“Det er tydelig at det å støtte ytringsfrihet gjør deg til nazist i disse dager,” sier Saad videre. “Vår blotte eksistens er nå ansett som hat-spredning. At jeg eksisterer som selvstendig menneske som fritt uttrykker mine meninger er en fornærmelse mot de som ønsker å kontrollere meg. Orwell kunne ikke ha kommet opp med de realitetene vi står overfor i dag.”

Saad bemerker at folk som uttrykker feil meninger i Midtøsten, blir halshugget. Han sier at mens Vesten ennå ikke er på det stadiet, kan aktivister “gjøre det nest beste”, og gå etter en talers levebrød, omdømme og plattform. Han mener at feighet er “den åttende dødssynden”, og at universitetene ikke har innsatsvilje, mot og “testikulær styrke” nok til å stå imot de som forsøker å hindre ytringsfrihet.

Les her.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.