Canada; nå er det straffbart å bruke “feil” pronomen

Canada vedtok en lov på torsdag som gjør det ulovlig å bruke feil personlig pronomen, som ‘han’ og ‘hun’. Kritikere sier at kanadiere som ikke er enige i den progressive teorien om kjønnsidentitet nå kan bli anklaget for hatkriminalitet og fengslet, bøtelagt og tvunget til å gjennomføre toleranse-trening.

Canadas senat vedtok Lov C-16 om transkjønnedes rettigheter uendret med 67 mot 11 stemmer, og tre som avsto fra å stemme. Loven legger til “kjønnsidentitet” og “kjønnsuttrykk” i både landets menneskerettslov og under hatkriminalitetskategorien i straffeloven.

Ettersom loven gikk gjennom senatet uten endringer kreves nå bare sanksjonen i House of Commons.

En av de fremste blant kritikerne av loven er Dr. Jordan Peterson ved University of Toronto, som sammen med advokat D. Jared Brown fortalte senatutvalget at C-16 er en hittil enestående trussel mot ytringsfrihet og er en kodifikasjon av en falsk ideologi om kjønnsidentitet.

Peterson ble invitert til utvalget av Manitobas senator Don Plett, som stemte mot loven. Plett fikk ikke gjennomslag for sitt forslag om å endre lovteksten for å legge til: “Ingenting ved denne loven omhandler ord eller uttrykk som tilsvarer kjønnsidentitet eller -uttrykk for noen person.”

Og umiddelbart etter at Lov C-16 var vedtatt, eksploderte Twitter med hatefulle angrep mot Plett.

 

 

Statsminister Trudeau priste vedtaket som “gode nyheter”:

Men Campaign Life Coalition, den politiske siden av Canadas pro-life – bevegelse fordømte den nye loven.

“Denne tyranniske loven er ingenting annet enn sosial manipulering i n’te grad, alt for å tekkes politisk korrekthet,” sier Campaign Life’s visepresident i Toronto Jeff Gunnarson.

Jack Fonseca, Campaign Life’s politiske strateg sier at loven vil bli brukt til å angripe kristen tro.

“Merk mine ord, denne loven vil ikke bli brukt som et slags “skjold” for å verne sårbare transseksuelle, men som et våpen for å slå ned troende mennesker og frittenkende kanadiere som ikke vil fornekte sannheten.”

Peterson fortalte senatsutvalget i forrige måned at han mener “idologer” bruker “intetanende og noen ganger allierte medlemmer av det såkalte transkjønn-fellesskapet for å presse deres ideologiske hær fremover.”
“Det faktum at det er potensielt ulovlig for meg å ikke delta i dette, er noe jeg synes er helt fryktelig Det skjærer meg i hjertet som kanadier at vi har havnet i en slik situasjon.”

Peterson har lovet at uansett hva som skjer, vil han nekte å bruke “kjønnsløse pronomen” som “zir” eller “ze”.

Les her.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.