Assange kan bli benådet – “Har svært viktig informasjon til USA”

Julian Assange var nylig i et møte med en amerikansk kongressmann som sier at Wikileaks’ grunnlegger søker benådning i bytte mot “informasjon som vil være svært viktig for USA” rundt epost-lekkasjen til det demokratiske partiet under presidentvalgkampanjen i fjor.

Representant Dana Rohrabacher forteller at Assange ba om et møte for å videreformidle informasjon til president Trump om den påståtte hackingen av DNC.

“Vårt tre timer lange møte dekket et bredt spekter av saker, inkludert Wikileaks offentliggjøring av epostene,” sier Rohrabacher. Han forteller at han og Assange diskuterte hva som vil være nødvendig for å få ham ut av den ecuadorianske ammbassaden i London, der Assange bor i asyl.

 

Kongressmannen sier videre at; “[Assange] kommer til å gjøre oss en stor tjeneste, han ville åpenbart måtte bli benådet før han kan forlate den ecuadorianske ambassaden”. USA har forsøkt å tiltale ham for å bistå tidligere NSA-analytiker Edward Snowden i å lekke klassifisert informasjon.

“Han har informasjon som vil være av dramatisk betydning for USA og for folket i vårt land, så vel som for vår regjering,” sier Rohrabacher. “Dermed, hvis han gir oss noe slikt, så vil han forvente å få noe igjen. Han kan ikke engang forlate ambassaden for å komme til Washington for å snakke med noen uten benåding. Det er åpenbart et problem som må håndteres, men vi har ikke kommet til noen konklusjon ennå. ”

Rohrabacher fortsatte: “Hvis jeg skulle vedde, ville jeg satset på at vi vil få informasjonen som vil være overveldende og av stor historisk betydning.”

Hvis hans antagelser er riktige, sier kongressmannen at han vil formidle informasjonen til president Trump.

“Og det har allerede vært indikasjoner på at presidenten vil være veldig interessert i å høre hva jeg har å si, dersom det er beslutningen jeg tar,” sier han.

Assange har også bedt om at Rohrabacher sørger for at WikiLeaks-organisasjonen får plass under det hvite hus’ pressebriefinger.

“Julian argumenterer lidenskapelig at WikiLeaks er viktig for å informere publikum om kontroversielle, men likevel nødvendige, saker,” sier Rohrabacher. “Han håpet at WikiLeaks – en prisvinnende journalistisk organisasjon – kan bli gitt et sete i Det hvite hus’ presserom. Som tidligere journalist kan jeg ikke se noen grunn til at de ikke skal få mediastatus overfor offisielle pressekonferanser. ”

Den konservative aktivisten og forretningsmannen Chuck Johnson og Assange’s advokat, Jennifer Robinson, deltok også på møtet som fant sted den ecuadrianske ambassaden.

“De kan ikke lure det amerikanske folket hele tiden, spesielt hvis det dukker opp dramatiske opplysninger som avslører dette enorme bedrageriet som har blitt begått mot det amerikanske folk, og dermed undergravet en valgt president og hans evne til å ta det ansvar han ble gitt av velgerene,” sier Rohrabacher.

Les her og her.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.