90% av sjøfugler har plast i magen

Så mange som ni av ti av verdens sjøfugler har sannsynligvis biter av plast i mage og tarm, ifølge en ny studie.

Bildet over viser en død albatross, og innholdet som ble funnet i magen dens. Kilde: Wikipedia.

Tidligere mente forskere at omtrent 29% av sjøfugler har svelget plastbiter, basert på eldre studier. Et australsk team av forskere som har studert fugler og marint søppel i årtier, har brukt datamodeller til å oppdatere disse tallene – og har kommet frem til at langt flere sjøfugler påvirkes. Studien er publisert i Proceedings of the National Academy of Sciences.
“Det er ganske astronomisk,” sier studiens medforfatter Denise Hardesty, seniorforsker ved det australske føderale vitenskapsbyrået. Hun sier at problemet med plast i havet øker etterhvert som verden produserer mer.
“I de neste ti årene vil vi produsere like mye plast som det har blitt gjort siden industriell plastproduksjon begynte på 1950-tallet.”

Hun kombinerte datasimuleringer av søppelområder og fugler og deres spisevaner, for å finne ut hvor de verste problemene er. Hardestys undersøkelser fant at det største problemet merkelig nok ikke er på steder der hvor det finnes mest søppel, som ved det beryktede søppelområdet i det nordlige Stillehavet. I stedet er problemet størst der hvor det er det største antallet forskjellige arter, spesielt på den sørlige halvkule nær Australia og New Zealand.

Les her.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.