Nye WikiLeaks-avsløringer; CNN, NBC og WaPo samarbeidet med DNC

Nye epost-lekkasjer fra WikiLeaks viser mer av hvordan CNN, NBC og Washington Post samarbeidet med det demokratiske partiet DNC under presidentvalgkampanjen i fjor.

Blant over 8000 eposter avsløres samspillet mellom nyhetsbyråene og DNC med den hensikt å påvirke valget i demokratenes favør.

Eposter som stammer fra både 2015 og 2016 viser for eksempel hvordan DNC-ansatte sendte spørsmålene til CNNs nyhetsanker Wolf Blitzer før hans intervju med Donald Trump. Andre eposter avslører at ansatte i CNN spurte DNC direkte hvilke spørsmål de skulle stille til republikanske kandidater, som Trump og Cruz.

“Wolf Blitzer skal intervjue Trump på tirsdag,” skriver DNCs Lauren Dillon i en epost med tittelen “CNN-spørsmål til Trump”. En rekke spørsmål ble deretter sendt til Blitzer fra flere DNC-ansatte.

Disse epostene viser klart hvordan det demokratiske partiet jobbet i ledtog med CNN for å gi Hillary Clinton alle mulige fordeler i valgkampen, med kalkulerte ideer om hvordan de skulle få republikanske kandidater til å gi et dårligst mulig inntrykk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En e-post datert 28. april med tittelen “Cruz på CNN” lyder: “CNN ser etter spørsmål. Vennligst send noen aktuelle / interessante.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En annen e-post spør om DNC-ansatte har “spørsmål å anbefale til Jake Tapper”.
Tapper, som er journalist for CNN, ga stadig Trump hardtslående spørsmål gjennom valgkampen. Og nå vet vi hvor spørsmålene kom fra, hvem han egentlig jobbet for og hvorfor.

Political Outsource skriver:
“Når et nyhetsbyrå går hånd i hånd med et politisk parti i håp om å påvirke valgresultatet, er det et tegn på at demokratiet blir erstattet med fascisme. Til tross for denne overveldende mengden bevis som bygger seg opp mot CNN og DNC, fortsetter de begge nådeløst å angripe president Trump for det de kaller et komplott med Russland under kampanjen, og det uten et eneste bevis.
Det vi har beviser for, er et komplott mellom et amerikansk nyhetsbyrå og et politisk parti, og dette er fascisme.”

En annen epost-kjede avslører hvordan Washington Post-journalist Dana Milbank ber DNC om hjelp til en artikkel. Artikkelen han skrev etterpå handlet om Trump og gav en liste over ting Trump hadde sagt som han anså som “forferdelig”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Også NBC News er å finne blant epostene, slik som en epost fra NBCs John Harwood til John Podesta, Clintons stabssjef – der Harwood ber om spørsmål han kan stille den republikanske kandidaten Jeb Bush i et kommende intervju.

 

Political Outsource skriver videre:
“Epostene avslører en klar sammensvergelse mellom CNN, NBC og Washinton Post, og DNC i et forsøk på å påvirke valget til Demokratenes fordel. Gjennom å samle informasjon til artikler, utarbeide intervjuspørsmål og presentere en falsk forestilling av republikanske kandidater, har de gjort seg skyldig i og bør holdes ansvarlig for forræderi mot det amerikanske folk og mot demokratiet.”

Les artikkel her. WikiLeaks DNC-eposter her.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.