London: Politiet slår ned på “Allah er homo” – men tillater “Jesus er homo”

 

Under Londons Pride parade ble medlemmer av Storbritannias Council of Ex-Muslims (CEMB) bedt av politiet om å fjerne sine protestskilt med påskriften “Allah er homo”, mens andre skilt med “Jesus er homo” fikk være i fred.

“Pride er full av plakater og skilt som sier “Gud er homo”, “Jesus hadde to fedre”, så vel som skilt som gjør narr av kirken, prester og paven, men CEMB-medlemmer som holdt opp skilt med “Allah er homo”, som vi gjorde, ble møtt av politimenn som prøvde å fjerne dem fordi de var “krenkende”,” heter det i en uttalelse på CEMBs nettside.

“Den eneste grunnen til at våre skilt er “provoserende” er at kritikk av islam anses som uakseptabel fordi det finnes en konstant trussel om islamisters vold mot tidligere muslimer og andre, for å tie og sensurere oss. Og fordi kritikk av islam feilaktig anses som et angrep på muslimer.”

Moskéen i området, East-London Mosque, har reagert på plakatene og har innlevert en formell klage mot CEMB der de hevder at organisasjonen “oppfordret til hat mot muslimer”. CEMB bar også andre plakater som fordømte islams holdning til homofiles rettigheter, som “ex-muslim og stolt” og “f*ck islams homofobi”.

Salman Farsi, talsmann for East London Mosque, forteller at deres beslutning om å innlevere en klage mot CEMB var basert på at de anså at skiltene utgjorde en trussel;
“Vi har innlevert en klage til de som organiserte marsjen (London Pride) om at gruppen oppfordrer til hat mot muslimer, og spesielt mot vårt gode navn, fullstendig uten grunn. Vår religion fremmer ikke hat eller homofobi. Ja, det kan være teologiske temaer innen islam som omhandler homoseksualitet, men det er noe helt annet enn å fremme hat og homofobi.”

London Pride sier de vil vurdere om CEMB får delta på neste års parade:

“Hvis noen som deltar i vår parade får noen til å føle seg utstøtt, diskriminert eller fornærmet, så undergraver de og bryter med de prinsippene vi eksisterer for. Våre regler er tydelige i slike saker.”

“Selv om vår parade alltid har vært et sted for protester, som ofte betyr motstridende synspunkter, må Pride være et sted for aksept, mangfold og enhet. Vi vil ikke tolerere islamofobi.”

Les her.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.