Elon Musk; AI er vår største trussel

Administrerende direktør for Tesla og SpaceX, Elon Musk, advarer igjen mot kunstig intelligens (AI), og sier; “Innen vi har fått AI-reguleringer på plass, er det for sent.”

Under et seminar for US National Governors Association i Providence, Long Island, argumenterte Musk til støtte for tidlige reguleringer og forebyggende tiltak på grunnlag av den uforutsigbare og gryende teknologien.

“Vanligvis ender vi opp med reguleringer etter at en rekke fryktelige ting har skjedd, folket krever det og etter mange år etableres det en etat for å regulere bransjen,” sier Musk.

Musk gikk til og med så langt som å kalle kunstig intelligens “en fundamental fare for vår sivilisasjons eksistens”:

“Reguleringer tar evigheter. Tidligere har det vært ille, men først nå representerer det en en fundamental fare for vår sivilisasjons eksistens.

I et intervju for AeroAstro Centennial Symposium i 2014 hevdet Musk at en uforsiktig tilnærming til AI kan sammenlignes med å tilkalle demoner;
“Med kunstig intelligens tilkaller vi en demon,” sa han. “I alle disse historiene der du har en fyr med et pentagram og litt hellig vann, er det sånn… ja, han er sikker på at han kan kontrollere demonen. Men det funker ikke.”

“Jeg tror vi bør være veldig forsiktig når det kommer til kunstig intelligens. Hvis jeg skulle gjette på hva vår største eksistensielle trussel er, så vil jeg nok si kunstig intelligens.”

“Vi bør ha et tilsyn. Kanskje på nasjonalt og internasjonalt nivå. Bare for å sikre at vi ikke gjør noe veldig dumt.”

Les her og her.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.