Clinton-drapene: +1

Peter W. Smith, en republikaner som forsøkte å finne de over 30.000 epostene Hillary Clinton hadde slettet fordi de “kun inneholdt personlige anliggender”, døde på et hotellrom i Minnesota den 14. mai, få dager etter å ha gitt et intervju om saken til The Wall Street Journal.

Politiet kaller dødsfallet “uvanlig”, men mener det var et selvmord. Politirapporten beskriver dødsfallet slik; “kvelning på grunn av oksygenforskyvning i et begrenset område med helium”.
Smith ble funnet med en plastpose over hodet med en heliumflaske tilknyttet.

Peter W. Smith ble 81 år gammel. Hotellet han ble funnet i ligger i nærheten av et sykehus i Mayo Clinic’s klinikk-kjede, og brukes nesten utelukkende av deres pasienter og pårørende. Politiet fant det de kaller et selvmordsbrev på hotellrommet, der Smith skal ha skrevet at hans dødsfall ikke var “tilknyttet noen ugjerning overhodet” (“no foul play whatsoever”). Han skrev videre at han hadde fått stadig dårligere helse, og måtte begå selvmord fordi “livsforsikringen på $5 millioner snart utløper”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smith beskrev i sitt intervju med Wall Street Journal hvordan han hadde samlet sammen et team som skulle forsøke å finne Clintons forsvunnede eposter, som han mente russiske hackere kunne være i besittelse av.
Han fortalte at han jobbet som uavhengig etterforsker og ikke var en del av Donald Trumps presidentkampanje. Teamet hans skal ha hatt kontakt med fem hacker-grupper, to av dem russiske, som påstod de var i besittelse av Clintons eposter.
Smith og teamet hans skal også ha sett på Michael Flynn, som da var rådgiver for presidentkandidat Trump, som en alliert.

Peter W. Smith skrev to blogginnlegg dagen før han døde. Det ene innlegget argumenterte mot amerikanske etterretningsorganisasjoners påstand om at de hadde bevis for at Russland påvirket valget i 2016. I det andre innlegget skrev han blant annet; “Etterhvert som oppmerksomhet rettes mot internasjonale saker, som det snart vil, vil historien om russisk innblanding dø ut av seg selv”.

Journalisten ved WSJ sendte i går ut følgende Twitter-melding:

En av Smiths tidligere ansatte sier Smith var til behandling for hjertesykdom ved Mayo-klinikken, noe som kan tyde på at han hadde et håp om å bli frisk.
“Det er lett å forstå at selvmordsteorien ikke er lett å kjøpe,” sier han. “Smith hadde en lang historie bak seg der han avslørte skadelig informasjon om ledende kandidater for opposisjonen. Det var en tid da han var veldig opptatt av å grave frem smuss om tidligere president Bill Clinton.”

 

Les her.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.